קבלה לתוכנית
התוכנית מיועדת לתלמידים מצטיינים בוגרי כיתות י'-י"ב, הלומדים מתמטיקה ברמה של 5 יחידות לימוד.

הקבלה לתוכנית מותנת בתנאים הבאים:

1. המלצה ואישור בית-הספר

המלצת בית הספר מורכבת משני חלקים:
א. חוות דעת על התנהגות והרגלי למידה אותה יש לבקש מהמחנך/ת.
ב. המלצה בכתב אותה ניתן לקבל ממורה למקצוע מוגבר, מתחום המדעים המדוייקים.

2. ציוני תעודה גבוהים

בעת ההרשמה לתכנית ובכל סמסטר בהמשך, יש להגיש גליון ציונים מעודכן.
הישגי התלמידים בבית הספר מהווים תנאי להמשך השתתפות בתוכנית.
במידה ורמת הציונים בבית הספר תרד, תשקל הפסקת השתתפות התוכנית.

3. מעבר בחינה במתמטיקה

הבחינה במתמטיקה הינה תנאי קבלה לתוכנית עבור תלמידים שטרם סיימו את בחינות הבגרות במתמטיקה ברמת 5 יח"ל. הבחינות מתקיימות בבניין המרכז לחינוך קדם - אקדמי בתאריכים קבועים מראש בימי שישי ומתחילות בשעה 09:00. דמי רישום לבחינה הינם 300 ש"ח.

הרישום לבחינה יתבצע באמצעות טופס המצורף לטפסי הרישום. יש לסמן בטופס זה את התאריך בו נוח לך להיבחן, ולהחזירו יחד עם טפסי הרישום. לרישום לבחינה יש לצרף המחאה ע"ס 300 ש"ח לפקודת הטכניון.
לתשומת ליבכם, דמי הרישום לבחינה ינוכו משכר הלימוד בעת קבלה לתכנית!

הבחינה מורכבת משני חלקים: חלק א'- שעתיים וחצי. חלק ב'- שעה וחצי.

מבחנים לדוגמא ניתן למצוא באתר המכינה הטכניונית

4. ראיון אישי עם יועץ התוכנית והרכזת האקדמית

הראיון נועד להכרות אישית עם התלמיד וליבון אפשרויות השתלבות בתוכנית.

הרישום לראיון יתבצע על טופס המצורף לטפסי הרישום. יש לסמן בטופס זה את התאריך בו נוח לך להתראיין, ולהחזירו יחד עם טפסי הרישום. הראיון יתקיים בנוכחות אחד ההורים.

לאחר השלמת תנאים 1-4 יועברו נתוני התלמיד להחלטת הגורמים המתאימים ותתקבל החלטה באשר לקבלתו לתוכנית. הרישום לקורסים יבוצע רק לאחר האישור.

בסמסטר אביב תשע"ב נפתח מסלול חדשני וייחודי "מתיכון לטכניון", המאפשר לתלמידי תיכון ללמוד קורסים לתואר ראשון בטכניון, במקביל ללימודיהם בתיכון, ולהתקבל לטכניון על בסיס הציונים בקורסים הללו, ללא צורך בתעודת בגרות או בציון של הבחינה הפסיכומטרית.