למה?

אודיסאה פותחה כדי להעניק לך את האפשרות ללמוד ולהתחבר עם תלמידים ותלמידות כמוך (חכמים, מבריקים, סקרנים...), לפתח יכולות חשיבה מסדר גבוה, להיחשף לתחומי ידע שלא היית לומד\ת אלמלא התוכנית, להתקדם בתחום שמעניין אותך באופן אישי ובעיקר למצוא אתגר וסיפוק בלימודים אקדמיים.

הטכניון
חזון הטכניון: "אוניברסיטת מחקר מדעית-טכנולוגית בין עשר המובילות בעולם בפיתוח הון אנושי, מנהיגות ויצירת ידע, הפועלת לקידום מדינת ישראל והאנושות".

מסלול רב-תחומי בטכניון

הטכניון בחר לחשוף את תלמידי המסלול הרב-תחומי למגוון תחומי ידע במדעי החיים, במדעים מדויקים ובהנדסה ובכך לאפשר לתלמידי המסלול להרחיב את ידיעותיהם בתחומי דעת שונים, לאתגר אותם בלימודים אקדמיים ברמה גבוהה ולאפשר להם בעתיד לבחור בחירה מקצועית מושכלת. חשיפה זו מאפשרת לתלמידים להכיר את השפה המדעית במגוון תחומים מדעיים והנדסיים.

מסלול מדעי המחשב-סייבר בטכניון

הטכניון שם לו כמטרה לפתח אצל תלמידי המסלול חשיבה מדעית ואנליטית בעולמות המחשבים והסייבר, תוך הקניית ניסיון פרוייקטאלי ומחקרי (hands on) בתחום מדעי המחשב בכלל ובסייבר בפרט.

מימוש פוטנציאל

תלמידות ותלמידים מצטיינים ומבריקים שונים אלו מאלו באישיותם, אבל כקבוצה יש להם מספר מאפיינים דומים והתוכנית פותחה על מנת לתת להם מענה ייחודי עבורם:

• אתגר - היכולת להתמודד עם אתגר אינטלקטואלי, רוב התלמידים בתכנית לא נדרשו עד שלב זה בחייהם להתאמץ, להשקיע, להתמודד עם קושי או כישלון בתחום האינטלקטואלי. פיתוח יכולות אלו בגיל צעיר יאפשר להם לממש את הפוטנציאל הגדול הטמון בהם.
  • פיתוח "שרירי תירגול" - אחד הדברים המפרידים בין אנשים "מצויינים" בתחומם ובין אנשים "טובים" בתחומם הוא מספר שעות התרגול שהם השקיעו בתחום. תלמידים מבריקים ומוכשרים שלא נדרשו לפתח "שרירי תירגול" מוצאים עצמם נדרשים לפתח אותם (ולא תמיד בהצלחה) בגיל מאוחר למדי בחייהם. התוכנית מאפשרת להם לפתח את מיומנות התרגול האינטלקטואלי.
  • קבוצת התייחסות - לא קל להיות שונה, לחלק גדול מהתלמידות והתלמידים שלנו זו הפעם הראשונה שהם נמצאים באמת בקבוצת "השווים" שלהם. כאן הם חלק מקבוצה שמעריכה ידע, סקרנות, יכולות גבוהות, חידות מתמטיות, כמו גם ערכים של חברות, עזרה, פירגון, עבודת צוות ועוד.
  • רשת תמיכה - תלמידות ותלמידי התוכנית מלווים במהלכה ולאחר סיומה ע"י צוות התכנית (כולל הכנה וליווי בגיוס לצה"ל), בוגרי התוכנית נמצאים בקשר אלו עם אלו (ברמה הארצית!)

חשיפה להזדמנויות מיוחדות

במהלך התוכנית אנו משלבים את תלמידות ותלמידים נבחרים באירועים מיוחדים כגון כנסים מדעיים בארץ ובחו"ל, הרצאות העשרה, ימי שיא ועוד (בשנים האחרונות השתתפו תלמידי התוכנית ב: אוניברסיטת החלל, כנס המדע האסייתי בתאילנד, כנס המדע האסייאתי בהודו, כנס הנובליסטים, מפגש עם ראש נאס"א, הרצאות של זוכי פרס נובל, כנס TEDMED ועוד.