היחידה לנוער שוחר מדע וטכנולוגיה         לאתר הטכניון

חזון הנשיא שמעון פרס

"מדינת ישראל עומדת בפני משימות איכותיות רבות ומסובכות בתחומי החברה, התרבות, הביטחון, המדע והטכנולוגיה. היא אחראית לעצמה ולעתידה, ובמידה רבה - גם לעתידו של העם היהודי באשר הוא. הפוטנציאל הטמון בצעיריה המחוננים הוא אחד הנכסים החשובים והיחידים העומדים לרשותה, ועל כן עלינו לשאוף שנקבל 'מכל אחד לפי יכולתו' ". מסמך עמדה משרד החינוך (1972)

יותר מ-40 שנה חלפו מאז נכתב המסמך לעיל, והוא רלוונטי מתמיד!

כמענה לצורך העולה ממסמך העמדה וליוזמת נשיא המדינה לשעבר, מר שמעון פרס ז"ל, נוסדה תוכנית אודיסאה (בשמה הקודם: מדעני העתיד), במטרה לגבש ולטפח את דור העתודה שיהווה "עלית משרתת" של ישראל בתחומי המדע והטכנולוגיה.

בתוכנית הארצית לוקחות חלק האוניברסיטאות המובילות בארץ, המחזור הראשון של התוכנית בטכניון החל את לימודיו בשנת הלימודים תשע"ב.

התוכנית בטכניון תאתגר את משתתפיה בפעילות אקדמית ברמה גבוהה ובד בבד תחשוף את המשתתפים להתנסויות בתעשיית ההיי-טק, בתעשיות מדעי החיים, בהצצה לזירת המחקר האוניברסיטאי ולהעצמה חברתית ואישית.

על חזון הנשיא להקמת התוכנית ניתן ללמוד במסמך המצורף.